Jump to content
S.Simeonov

Мнения за Т7 България - София T7 - Bulgaria

Recommended Posts

S.Simeonov   
S.Simeonov
Пост #15992 -

Здравейте, реших да създам темата, тъй като се надявам, че ще е полезна на доста хора, когато си избират нов автомобил KIA или Hyundai от Т7 България - София.  Всичко започна когато реших да сменя настоящият ми автомобил Hyundai Santa Fe - 3. Съответно започнах да се ровя в родните сайтове за продажба mobile.bg и cars.bg. Вниманието ми веднага беше привлечено от обявите на въпросната фирма. Всичко изглеждаше супер, фирмата има шоурум (брей доста рядко срещано), гаранция дават 1 година или 40000km, имат си сервизи в София, отношение по телефона супер и т.н., както и да е, реших да посетя въпросният шоурум за оглед на Santa FE 4, 2.0t; 232 к.с., 2019 година (снимки на автомобила от обявата са налични в приложението по-долу). Същата изглеждаше просто супер, направо като нова (казах си това, ще е моята кола), колата е внесена от Канада на 19000км, била без никакви забележки при вносът (поне така твърди управителят на фирмата, Мариян Пенчев). Тъй като съм "тома-неверни" и все пак цената беше сравнително ниска за тази кола (намалена на 59000лв от 65000лв), реших да опитам на проверя въпросния автомобил. Снимах рамата на колата и започна едно търсене в интернет, за сайтове за проверка на автомобили от Канада. Първо извърших проверка в сайта на Hyundai Canada (https://recall.hyundaicanada.com/), по рама колата е извиквана веднъж за update на софтуера (супер си казвам). След което попаднах на сайтът https://www.carfax.ca/sample-report или https://www.carfax.ca/order , където според рамата на автомобилът виждаш историята му. Това между другото е сайтът на пътната агенция за безопаснот по пътищата в Канада. Както и да е в този сайт по рама на колата и след заплащане на 41 канадски долара (около 56 лв) получавате цялата информация за атомобилът. След извършената проверка, останах вцепенен от резултатът. Можете да го видите в приложеният файл. Оказва се, че колата е претърпяла катастрофа на 22.02.2020г., след което оценката на същата гласи следното "Повреден до степен, че разходите за ремонт на превозното средство за легална експлоатация на обществените пътища надвишават справедливата му пазарна стойност, непосредствено преди повредата". Имайте предвид, че проверих оценката и тя е около 29000 $, за кола от тази година (сами си направете извода колко е ремонта). Тоест оказва се, че колата е била тотал щета. След като разбрах това реших да се разровя по канадски сайтове за такива автомобили, така наречените аукциони от където нашите примерни търговци купуват колите на търг. Няма да Ви казвам за какви атомобили става въпрост................! Публикувам това, за да е в помощ на колегите, които си търсят нов автомобил. Много внимавайте с тези коли от КАНАДА, КОРЕЯ и САЩ!!!!! И особено с въпросната примерна фирма и любезният Мариян Пенчев!!!!

SantaFE-1.pdf

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
shaft   
shaft
Пост #15993 -

Здрасти,

 

Съжалявам за лошият опит, но за жалост това са 99% от колите нов внос, които са по-нови и на по 10-20-30-50 000км, и са по-евтини спрямо цените на идентични модели в Германия.

 

Да, колата е скъпа и затова не са я правили в Канада, защото ще им е по-лесно и изгодно да си купят нова. Затова са я докарали в България, нашите майстори (българите) са факири, правят от нищо-нещо и ето, че колата е отново “чисто нова“. Канадците ще ни се чудят, ако им пратим снимка :)

 

Авто(този път ще ги нарека)търговците гледат да купят нещо счупено, за хвърляне и евтино, да го оправят, да го напудрят тук и да го продадат с печалба. Това е бизнес. Единственото, което виждам като негатив е, че са премълчали за ПТП-то или са уверявали, че нищо й няма на колата. Но пък парите не са малко за ударена кола...

 

Доколкото виждам е имала удар отзад, вероятно се е ударила и отпред. Обикновено доста преувеличават в чужбина, защото имат възможности да си купят друга. Виждал съм ударени коли, напудрени по аукционите, идват тук и са тотал щета. Виждал съм и други, които са изглеждали “като скрап“, но са имали нужда само от броня,  преден капак, греда, фар и пак са на пътя без проблеми, но в Германия не са искали да я правят (става дума за един ix35, който имаше пазарна цена от 27-28 000лв,  а немците го продадоха за 5 000 евро, ударен). Колата я оправи мой приятел и си я кара още /вече 4-5 години/. :)

 

Ако е направено добре - нищо му няма. Това е ламарина, прави се. 

 

Неприятното е, че колата не е малко пари, пък е била ударена.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
proximus   
proximus
Пост #15995 -

Благодаря за предоставените източници за проверка. Със сигурност на доста колеги ще са им от полза. Инак, да споделя и аз малко чужд опит.

Мой колега преди 2г по е такава схема се нахендри на Шеви Камаро. Обаче се сети да провери по тези сайтове чак когато майсторът му го питал защо казанчето му за водата е вързано със свински опашки и разни др неща. По обстоен преглед показа, че трябва да си купи ново магаре и разни др неща. Май към 5к брои за части от щатите. 

Друг колега си купи ударен X-Trail на 3г пак от там. Оправи си го и сега се белосва единствено с високия разход на тоя 2.5 бензин. 

Вуйчо ми пък кара актуалната Х1ца пак внос от Канада. Тя май не е била удряна. 

Та така е, истории всякакви....

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
S.Simeonov   
S.Simeonov
Пост #15996 -

Мен ме осъмни ниската цена и затова я проверих!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
S.Simeonov   
S.Simeonov
Пост #16505 -

Внимавайте колата, към днешна дата 21.05.2021г. все още се продава от “любезния” господин!!!  https://m.mobile.bg/details/21604492330918800

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
shaft   
shaft
Пост #16508 -
преди 34 минути, S.Simeonov написа:

Внимавайте колата, към днешна дата 21.05.2021г. все още се продава от “любезния” господин!!!  https://m.mobile.bg/details/21604492330918800

 

Ха, нали беше продадена - аз я гледах, че беше писана продадена и т.н., пък сега още се продава... :) Явно, за да мине време, но не се е получило. 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
m0m43   
m0m43
Пост #16599 -

Не се знае какъв е бил удара. Там ги няма "бай Иван и бат Герги, да иСпра'ат ламарините" и хората си вземам пари за извършеният труд. Ако при удара са пострадали (а най-вероятно са) броните, багажника, някой фар/стоп и капак и това е напълно достатъчно на застрахователя да му е по-оферта да я плати + продажба, отколкото да плати за части и ремонт. Също съм убеден, че ако е на аукцион, може и да се намерят снимки от удара (те обичат да си снимат) :D

Дали си заслужава - не мисля. Ако на някой му се кара "ударена" кола, по-добре сам да си я вкара и да и знае кусурите. Отделно, цената ще е в пъти по-малка, като се има в предивд че бракуваните коли в Канада, не подлежат на повторна регистрация  

 

Миналата година бях загледал един аутбек 2018 (знам, че е друга марка, ама какво да се прави...), с удар отзад, пак беше така "бракуван", но реално му трябваше броня/капак и стопове.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Trifonova   
Trifonova
Пост #16800 -

След препоръки, лично аз и семейството ми сме много доволни от обслужването, както и от закупеният автомобил. Цената беше повече от приемлива за пробег от 40к.км. Мината е през два сервиза и нямаше нито една забележка. Иначе, разбира се,че можем да проверим в какво състояние е колата. Както се казва, когато искаш да няма никакви проблеми и опасения отиваш в официалния шоурум и си плащаш като поп за спокойствието. В крайна сметка и ново да е,пак не е гаранция,че няма да има проблем.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Arahna   
Arahna
Пост #16823 -

Аз си купих Хюндай Соната от въпросния любезен господин Марян Пенчев и мога да каже, че съм изключително доволна от количката и си я карам с удоволствие! Карала съм доста марки автомобили и бях доста преднамерена преди да отида в шоурума на Т-7 България и да се запозная с автомобилите, които предлагат.  След като направих тест драйв на автомобила, реших, че това е моята кола. Колата е изключително евтина за подръжка, возя се за почти без пари и техническото състояние на автомобила е безупречно! Минала съм 30000 км и съм сменяла само масло, филтри във фирмения сервиз! Силно препоръчвам тази марка автомобили и тази фирма, защото срещнах добро обслужване, гаранция на автомобила 1 година и автомобилите, които се предлагат са в безупречно техническо състояние за автомобил втора употреба. Лично за мен това е автомобил за средния клас българин, които иска да се вози в луксозен за класа си автомобил за малко пари! 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
devill1983   
devill1983
Пост #17482 -
На 3/23/2021 at 16:59, S.Simeonov написа:

Здравейте, реших да създам темата, тъй като се надявам, че ще е полезна на доста хора, когато си избират нов автомобил KIA или Hyundai от Т7 България - София.  Всичко започна когато реших да сменя настоящият ми автомобил Hyundai Santa Fe - 3. Съответно започнах да се ровя в родните сайтове за продажба mobile.bg и cars.bg. Вниманието ми веднага беше привлечено от обявите на въпросната фирма. Всичко изглеждаше супер, фирмата има шоурум (брей доста рядко срещано), гаранция дават 1 година или 40000km, имат си сервизи в София, отношение по телефона супер и т.н., както и да е, реших да посетя въпросният шоурум за оглед на Santa FE 4, 2.0t; 232 к.с., 2019 година (снимки на автомобила от обявата са налични в приложението по-долу). Същата изглеждаше просто супер, направо като нова (казах си това, ще е моята кола), колата е внесена от Канада на 19000км, била без никакви забележки при вносът (поне така твърди управителят на фирмата, Мариян Пенчев). Тъй като съм "тома-неверни" и все пак цената беше сравнително ниска за тази кола (намалена на 59000лв от 65000лв), реших да опитам на проверя въпросния автомобил. Снимах рамата на колата и започна едно търсене в интернет, за сайтове за проверка на автомобили от Канада. Първо извърших проверка в сайта на Hyundai Canada (https://recall.hyundaicanada.com/), по рама колата е извиквана веднъж за update на софтуера (супер си казвам). След което попаднах на сайтът https://www.carfax.ca/sample-report или https://www.carfax.ca/order , където според рамата на автомобилът виждаш историята му. Това между другото е сайтът на пътната агенция за безопаснот по пътищата в Канада. Както и да е в този сайт по рама на колата и след заплащане на 41 канадски долара (около 56 лв) получавате цялата информация за атомобилът. След извършената проверка, останах вцепенен от резултатът. Можете да го видите в приложеният файл. Оказва се, че колата е претърпяла катастрофа на 22.02.2020г., след което оценката на същата гласи следното "Повреден до степен, че разходите за ремонт на превозното средство за легална експлоатация на обществените пътища надвишават справедливата му пазарна стойност, непосредствено преди повредата". Имайте предвид, че проверих оценката и тя е около 29000 $, за кола от тази година (сами си направете извода колко е ремонта). Тоест оказва се, че колата е била тотал щета. След като разбрах това реших да се разровя по канадски сайтове за такива автомобили, така наречените аукциони от където нашите примерни търговци купуват колите на търг. Няма да Ви казвам за какви атомобили става въпрост................! Публикувам това, за да е в помощ на колегите, които си търсят нов автомобил. Много внимавайте с тези коли от КАНАДА, КОРЕЯ и САЩ!!!!! И особено с въпросната примерна фирма и любезният Мариян Пенчев!!!!

SantaFE-1.pdf

Здравейте гУсин Симеонов или там както сте! Голям сте Х Е Й Т Ъ Р !  Съмнявам се да сте им конкуренция....ако сте ...У Ж А С Т пази Боже хахахаххха. Смея се с глас на откритието Ви на тези сайтове , познати дори и на децата. Аз лично също съм горд собственик на два автомобила именно от въпросната автокъща / шоурум- Т7 България!  1- не си купувате нова кола а кола 2 ръка на малко километри! 2- аз също съм живял в щатите дълги години и съм имал удар, и застраховател ми взе кола с оценка тоталка ( за калник броня и халоген), в Бг това се води обикновена щета и тия неща се правят. Иначе на колата и нямаше нищо.При висок стандарт по лесно и евтино е нова а не правене в сервизи! Сметките и теглилките Ви са неверни!!!!!! В Бг е обратното заради нисък стандарт всичко се прави и се кара, а и като цяло автопарка е стар тук! Не мисля че с козметични удари е проблем да се докарват коли и да се продават!!!! 3- от написаното от вас ми става ясно че сте или много тесногръд, или много Ви боли че сте дали 50лв за проверка или гроздето е кисело! И без да се сърдите но сте качили снимки от шоурума на въпросната фирма кола която не сте карал , което доказва ясните Ви намерения да плюете. Нещо типично за българина! Нито сте я купили нито сте я карали нито знаете , ама да си кажете ....хахахаха 4 -пиша Ви за тези снимки защото  този автомобил се кара и познавам човека и не е приятно да качвате снимки на чужда собственост! Но вие продължавайте в този дух.5- Аз  и съпругата ми закупихме в продължение на  7 месеца два автомобила единия кеш , другия на кредит с банка ДСК а от Т7. . Искам да Ви уверя както Вас така и всички останали  хора, влизайте смело с двата крака в такива оторизирани доставчици и автодилъри като Т7 България. Закрит шоурум, приятна обстановка, хубава музика и кафе , вежливо обслужване , дори и след 100 въпроса от моя страна и на жена ми!!!  Ясни условия, всички коли са на закрито и са топ, съдействие за кредитиране , цялостно разясняване на казуса с дадения автомобил, гаранция и обратно изкупуване..... като искам да подчертая че втората кола която закупихме,  въпросния г-н Пенчев и колегите му ни я играха на търг. Фирмата им гарантира за автомобила , за спедицията му, за документите и т.н , колата беше тук след 50дена , съдействаха за поправката на предната броня и липсващата лайсна , регистрираха ни я и вечерта си я взехме с ключове и документи направо от шоурума. Кола на 11 месеца на 8030км  с 20000лв по ниска цена от тая в магазина....К Е Ф !!!!! Вие продължавайте да плюете , смея да кажа че трябва да има повече такива шоуруми , защото това е правилния начин и отношение така трябва да се работи в 21век! А Вие гУсине с тоя манталитет и с тия грозни обиди  сте си за Горубляне. Най добре да купите нещо тоталка ама с истински челен удар и подаръл 200к превъртяни километри , за да отцените работата на хората пък било и  фирми като шоурум Т7 Булгария. Адмираций към фирма Т7 и към колегите там, истински европейски подход, бъдете здрави и дано има повече като Вас. Съвсем скоро ще ги посетя за 3 автомобил , кара ми се нещо спортно от щатите. 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
КироРейса   
КироРейса
Пост #17483 -
преди 23 минути, devill1983 написа:

Здравейте гУсин Симеонов или там както сте! Голям сте Х Е Й Т Ъ Р !  Съмнявам се да сте им конкуренция....ако сте ...У Ж А С Т пази Боже хахахаххха. Смея се с глас на откритието Ви на тези сайтове , познати дори и на децата. Аз лично също съм горд собственик на два автомобила именно от въпросната автокъща / шоурум- Т7 България!  1- не си купувате нова кола а кола 2 ръка на малко километри! 2- аз също съм живял в щатите дълги години и съм имал удар, и застраховател ми взе кола с оценка тоталка ( за калник броня и халоген), в Бг това се води обикновена щета и тия неща се правят. Иначе на колата и нямаше нищо.При висок стандарт по лесно и евтино е нова а не правене в сервизи! Сметките и теглилките Ви са неверни!!!!!! В Бг е обратното заради нисък стандарт всичко се прави и се кара, а и като цяло автопарка е стар тук! Не мисля че с козметични удари е проблем да се докарват коли и да се продават!!!! 3- от написаното от вас ми става ясно че сте или много тесногръд, или много Ви боли че сте дали 50лв за проверка или гроздето е кисело! И без да се сърдите но сте качили снимки от шоурума на въпросната фирма кола която не сте карал , което доказва ясните Ви намерения да плюете. Нещо типично за българина! Нито сте я купили нито сте я карали нито знаете , ама да си кажете ....хахахаха 4 -пиша Ви за тези снимки защото  този автомобил се кара и познавам човека и не е приятно да качвате снимки на чужда собственост! Но вие продължавайте в този дух.5- Аз  и съпругата ми закупихме в продължение на  7 месеца два автомобила единия кеш , другия на кредит с банка ДСК а от Т7. . Искам да Ви уверя както Вас така и всички останали  хора, влизайте смело с двата крака в такива оторизирани доставчици и автодилъри като Т7 България. Закрит шоурум, приятна обстановка, хубава музика и кафе , вежливо обслужване , дори и след 100 въпроса от моя страна и на жена ми!!!  Ясни условия, всички коли са на закрито и са топ, съдействие за кредитиране , цялостно разясняване на казуса с дадения автомобил, гаранция и обратно изкупуване..... като искам да подчертая че втората кола която закупихме,  въпросния г-н Пенчев и колегите му ни я играха на търг. Фирмата им гарантира за автомобила , за спедицията му, за документите и т.н , колата беше тук след 50дена , съдействаха за поправката на предната броня и липсващата лайсна , регистрираха ни я и вечерта си я взехме с ключове и документи направо от шоурума. Кола на 11 месеца на 8030км  с 20000лв по ниска цена от тая в магазина....К Е Ф !!!!! Вие продължавайте да плюете , смея да кажа че трябва да има повече такива шоуруми , защото това е правилния начин и отношение така трябва да се работи в 21век! А Вие гУсине с тоя манталитет и с тия грозни обиди  сте си за Горубляне. Най добре да купите нещо тоталка ама с истински челен удар и подаръл 200к превъртяни километри , за да отцените работата на хората пък било и  фирми като шоурум Т7 Булгария. Адмираций към фирма Т7 и към колегите там, истински европейски подход, бъдете здрави и дано има повече като Вас. Съвсем скоро ще ги посетя за 3 автомобил , кара ми се нещо спортно от щатите. 

 

Колега гУсожо, не те знам дали осъзнаваш какви глупости пишеш но ако си от фирмата е разбираемо. Радвайте се че още не е криминализирано скриването на удари по колите както е в Германия. Иначе продавате коли сякаш са чисто нови без да опишете че е ударена била. Радвайте се също и че няма снимки в въпросните децки сайтове че ще ви спре бизнеса нали. умник.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
shaft   
shaft
Пост #17484 -

Ще помоля да се спазва добрият тон, иначе ще заключа темата и си приказвайте на лични или по телефоните. Всеки е свободен да изрази мнение и да подплати думите си с факти, както е направено в случая. От голи приказки няма смисъл. Благодаря!

 

И още нещо - нищо лично към фирмата или към хората в нея, нямам вземане-даване и не съм конкуренция, но лъскавият шоуруум не го купува никой, ами колите в него :) Аз също съм на мнение, като колегата, че трябва да се обяви, че колата е била ударена, с лек удар отпред, отзад, отстрани и т.н., както е в Германия, и евентуалният купувач да си прецени, дали е направена добре, но никой не го прави това нещо, поради ред причини /такъв ни е манталитета/. Така, че... всеки е свободен да изкаже мнение, където пожелае. Просто нека да спазваме добрият тон. 

  • Харесва ми! 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
devill1983   
devill1983
Пост #17488 - (Редактирано)
Преди 5 часа, КироРейса написа:

 

Колега гУсожо, не те знам дали осъзнаваш какви глупости пишеш но ако си от фирмата е разбираемо. Радвайте се че още не е криминализирано скриването на удари по колите както е в Германия. Иначе продавате коли сякаш са чисто нови без да опишете че е ударена била. Радвайте се също и че няма снимки в въпросните децки сайтове че ще ви спре бизнеса нали. умник.

 КУлежке, не те знам тролей ли си , автобус ли си, ремарке ли си  , но както казва господин модератора нека спазваме добрия тон! Никой нищо лошо не е казал , само отбелязах че не е ок да се пишат лоши коментари  и да се съди някой просто така! Явно нито сте купили , нито сте карали!!!!!!! Нито съм от фирмата нито съм от фЕрмата нито съм ти роднина да  ми пишеш по тоя начин! Драскачи като теб са силни само зад компютъра ...! Две коли съм купил и не е имало проблем до сега , палят си , работят си , караме ги, не виждам причина да се хейти!!!! КОМЕНТИРАМ ОТ ОПИТ!!!!! Хората бяха любезни ,на фона на Горубляне и повечето джамбази по разни псевдо автокъщи! Имат гаранция което мен лично ме радва, имат сервиз и поемат отговорност(нещо чуждо за обикновения джамбазин) !  Ако нямаш какво конкретно да кажеш , ако нямаш контакт с тая фирма , ФАКТИ и лични преживявания и не си купувал кола от там и предпочиташ Горубляне, карай си рейса и не се занимавай с мен ! Безаварийно и сполай ти :) ... всеки има право на мнение! Всичко добро :)

Редактирано от devill1983

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
pipi2015   
pipi2015
Пост #17672 -

Никога не копуваите от там кола колите са им удриани а кореиските са били таксита с превартиан километраж
И ги продават на цени като нови .
Не си губете времето с тез мошеници.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
shaft   
shaft
Пост #17673 -
преди 12 минути, pipi2015 написа:

Никога не копуваите от там кола колите са им удриани а кореиските са били таксита с превартиан километраж
И ги продават на цени като нови .
Не си губете времето с тез мошеници.

 

Някакви доказателства? Някаква история, нещо? Иначе, така поднесено е просто приказки под шипковия храст. :(  

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
pipi2015   
pipi2015
Пост #17678 -

car fax е доказателство . на която и кола да провериме вин номера е била удряна .
кола без удар е много скапа и никои ниама да внесе от Канада Америка  проста аретметика .
модел Мазда 3 2019 година - 39 000 долара струва господате е продават за 35 000 лв ето го отговора 
само вноса и транспорта е 6000 лв .Там никои не подарява коли.
Няма закони тука. Проста трибва да казват на хорат всеки да се прецени а не да крият
затова са и по евтини удряните коли . 

  • Благодаря! 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Сашо   
Сашо
Пост #17679 -

Моля, дайте препоръки къде може да се провери автомобил внесен от Канада преди да се закупи? Благодаря предварително 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
shaft   
shaft
Пост #17680 -
Преди 1 час, Сашо написа:

Моля, дайте препоръки къде може да се провери автомобил внесен от Канада преди да се закупи? Благодаря предварително 

 

https://www.carfax.eu/

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Сашо   
Сашо
Пост #17681 -
На 23.03.2021 г. at 16:59, S.Simeonov написа:

Здравейте, реших да създам темата, тъй като се надявам, че ще е полезна на доста хора, когато си избират нов автомобил KIA или Hyundai от Т7 България - София.  Всичко започна когато реших да сменя настоящият ми автомобил Hyundai Santa Fe - 3. Съответно започнах да се ровя в родните сайтове за продажба mobile.bg и cars.bg. Вниманието ми веднага беше привлечено от обявите на въпросната фирма. Всичко изглеждаше супер, фирмата има шоурум (брей доста рядко срещано), гаранция дават 1 година или 40000km, имат си сервизи в София, отношение по телефона супер и т.н., както и да е, реших да посетя въпросният шоурум за оглед на Santa FE 4, 2.0t; 232 к.с., 2019 година (снимки на автомобила от обявата са налични в приложението по-долу). Същата изглеждаше просто супер, направо като нова (казах си това, ще е моята кола), колата е внесена от Канада на 19000км, била без никакви забележки при вносът (поне така твърди управителят на фирмата, Мариян Пенчев). Тъй като съм "тома-неверни" и все пак цената беше сравнително ниска за тази кола (намалена на 59000лв от 65000лв), реших да опитам на проверя въпросния автомобил. Снимах рамата на колата и започна едно търсене в интернет, за сайтове за проверка на автомобили от Канада. Първо извърших проверка в сайта на Hyundai Canada (https://recall.hyundaicanada.com/), по рама колата е извиквана веднъж за update на софтуера (супер си казвам). След което попаднах на сайтът https://www.carfax.ca/sample-report или https://www.carfax.ca/order , където според рамата на автомобилът виждаш историята му. Това между другото е сайтът на пътната агенция за безопаснот по пътищата в Канада. Както и да е в този сайт по рама на колата и след заплащане на 41 канадски долара (около 56 лв) получавате цялата информация за атомобилът. След извършената проверка, останах вцепенен от резултатът. Можете да го видите в приложеният файл. Оказва се, че колата е претърпяла катастрофа на 22.02.2020г., след което оценката на същата гласи следното "Повреден до степен, че разходите за ремонт на превозното средство за легална експлоатация на обществените пътища надвишават справедливата му пазарна стойност, непосредствено преди повредата". Имайте предвид, че проверих оценката и тя е около 29000 $, за кола от тази година (сами си направете извода колко е ремонта). Тоест оказва се, че колата е била тотал щета. След като разбрах това реших да се разровя по канадски сайтове за такива автомобили, така наречените аукциони от където нашите примерни търговци купуват колите на търг. Няма да Ви казвам за какви атомобили става въпрост................! Публикувам това, за да е в помощ на колегите, които си търсят нов автомобил. Много внимавайте с тези коли от КАНАДА, КОРЕЯ и САЩ!!!!! И особено с въпросната примерна фирма и любезният Мариян Пенчев!!!!

SantaFE-1.pdf

Здравейте, искам да проверя автомобил внесен от Канада следвам стъпките който сте описали, когато попълвам формата за доклада ми търси провинция на Канада и пощенски код какво да направя когато не знам точно коя е провинция. Вие как си направихте вашия доклад

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

×